Laserbehandling for hund

laserbehandling

«Spabehandling» for hunden

Laserbehandling bruker vi mer og mer. Den største kundegruppen er hunder med vonde ledd, sårbehandling og våteksem. Eldre hunder med stive og smertefulle ledd har veldig ofte en god effekt av laserbehandling. De blir mer aktive og kan i mange tilfeller kutte ned eller slutte på smertestillende. Også er det en skikkelig «spabehandling» som hundene elsker. 

Laser er infrarødt lys. Når det infrarøde laserlyset treffer cellene, påvirkes energiomsetningen i cellene slik at pågående helingsprosesser akselereres. Lyset påvirker det lokale immunforsvaret slik at oppbyggingen av vevet skjer raskere. I tillegg frigjøres det lokale smertedempende stoffer i vevet når det påvirkes av laserlyset (endorfiner/prostaglandiner) og smertene dempes. På denne måten kan man redusere smertene til pasienten uten å ødelegge for den essensielle oppbyggingen av cellene igjen. Laser virker lokalt på cellene ved å øke cellemetabolismen, stimulere til raskere oppbygging av blodkar, øker produksjon a hvite blodlegemer og forhøyer aksjonspotensialet hos cellene. 

På denne måten stimulerer laser cellene til å reparere seg raskere enn normalt, det øker blodsirkulasjon og energiproduksjon i vevet og demper smerter. Resultatet er redusert stivhet, smerte og muskelspasmer. Dette fører til bedre bevegelighet i ledd, muskulatur og sener. Dette gjør at dyret beveger seg lettere som igjen fører til økt energi, aktivitet og livsglede hos dyret.

Laserbehandling er smertefri og gjøres mens dyret er våken. Bedring kan ofte ses etter bare en behandling, men de fleste pasienter trenger flere behandlinger for å få full effekt (3–10 behandlinger), avhengig av hva vi behandler.