Tannbehandling

tannbehandling

Sjekk tennene regelmessig

Dyrenes tenner har mye til felles med våre egne tenner, og tannsykdommer er svært vanlig. De vanligste lidelsene i munnhulen er tannstein, betennelse i tannkjøttet, skadete og brukne tenner, tilbakeholdte melketenner og bittfeil.

Jevnlig tannkontroll hos dyrlegen gir en profesjonell undersøkelse og vurdering av tannhelsen. Vi ser da etter tegn på sykdom eller skader i munnhulen og kan behandle dette tidlige før det utvikler seg videre. Sunne og friske tenner og tannkjøtt er like viktig for dyr som for mennesker. Sykdom og skader på tenner og tannkjøtt er ofte smertefullt, i tillegg til at det kan påvirke negativt andre organers funksjoner. Vi gir også råd om hva som er den beste tannsteinforebyggende behandlingen for dyret ditt.

 

hvor ofte? 

Daglig tannpuss anbefales, og det vil bidra til god tannhelse, behagelig ånde og at dyret har det bra. Regelmessig tannrens hos dyrlegen, i tillegg til daglig tannpuss er den beste måten å ta vare på ditt kjæledyrs tenner. 

De fleste hunder og katter har behov for profesjonell utført tannrens hos dyrlege fra 3–4 års alderen, men hos enkelte kan det være nødvendig langt tidligere. Det varierer hvor ofte din hund eller katt trenger tannrens. Noen hunder trenger tannbehandling hver 4–6 måned, mens andre hunder og de fleste katter er det nok med en gang i året eller sjeldnere.

 

hvordan foregår det?

Vi renser og polerer tennene under narkose, og ser etter tegn på sykdom eller skader i munnhulen slik at vi kan behandle dette tidlig før det utvikler seg videre. Ser vi at det er behov for å ta røntgen, så henviser vi videre. Vi gir også råd om hva som er den beste tannsteinforebyggende behandlingen for dyret ditt.

 

betennelser i munnen

Betennelser i munnen kan gi ubehag og være meget smertefullt uten at dyret viser opplagte sykdomstegn. Endret spise- eller tyggemønster kan være vanskelig å oppdage, og er noen ganger de eneste symptomene dyret viser foruten dårlig ånde. Betennelse i munnhulen innebærer en potensiell helsefare ved at infeksjoner kan spre seg til hjerte, lever og nyre.