Fysioterapi og kiropraktikk

kiropraktikk og fysioterapi for hund

Forebygging og behandling

Kiroprakikk og fysioterapi for hunder er vårt spesialområde, og vil tilbyr mange ulike behandlingsformer.

 

Kiropraktikk

Kiropraktikk går i grove trekk ut på å justere ledd slik at de beveger seg slik de skal. Det er først og fremst ryggsøylens ledd som behandles, men også ekstremitetenes og kjeveleddet. Leddet er ikke «ute av ledd», det er kun mindre bevegelig i forhold til normalen.

Ved en kiropraktisk undersøkelse går vi over hunden og kjenner på bevegelighet i leddene, sammenligner sider, og vurderer låsninger. Selve låsningen «åpnes» med et raskt trykk i den retning det aktuelle ledd naturlig skal bevege seg. Det er viktig å stabilisere hunden, slik at kraften i trykket konsentreres mot behandlingsstedet.

Fysioterapi

Fysikalsk behandling av hund blir mer og mer vanlig – heldigvis. Det er nemlig en rekke gevinster å hente i forhold til hundens helse ved å ta i bruk fysioterapi.

Hovedformålet med fysikalsk behandling er å gjenopprette normalfunksjonen i det syke området i bevegelsesapparatet. Behandlingen går blant annet ut på å stimulere blodsirkulasjonen og løse opp stramminger i muskulatur. Svært ofte henger plager i bevegelsesapparatet sammen med en forstyrrelse i muskulaturen. Det kan være skader, betennelser og stramme og stive muskler – enten som hovedplage eller som et resultat etter andre plager. I slike tilfeller er blodsirkulasjonen ofte av avgjørende betydning. Behandlingen kan brukes både forebyggende og som rehabilitering ved skade, sykdom eller etter kirurgiske inngrep.